Google+ Badge

Isnin, 4 Februari 2013

Bunting & Banner

Em...my hubby ni sebenarnya ada buat bisnes kecil-kecilan..saja je nak share apa yg dibuatnya...zaman sekarang ni dah jadi perkara biasa kalau kita buat 2 kerja satu masa..lagi-lagi kalau secara online..my hubby ada buat bisnes membuat bunting dan banner..utk apa-apa event pun boleh..bukan hanya untuk perkahwinan je tau..apa-apa pun boleh..ni contoh banner..


Harga cuma RM2.90 sekaki...design percuma.. :) lagi contoh banner utk majlis perkahwinan..


Ni pulak contoh untuk banner jabatan kerajaan..banner ni memang dibuat sebegini atas permintaan..

 
So...kalau berminat, bolehlah call encik mohd 013-7792915...



Ahad, 3 Februari 2013

Percubaan gambar yang diedit...

Em...hari ni rasa nak update status di blog ni..bukan apa..2, 3 menjak ni sibuk sikit dengan beban kerja yang agak bertambah...al-maklumlah, sekarang ni dah kena jaga kawasan baru...Daerah Jasin...tapi ok la..dapat pengalaman baru...

Sebenarnya hari ni nak cerita pasal Incik suami yg saje2 mengedit2 gambar family...siap call tadi dan suruh check emel..katanya ada sesuatu yang diemel..check punya check, rupanya Incik suami send gambar yang diedit...terharu jugak la baca ayat2 yang tertulis dalam gambar tu..hampir menitis air mata..hehehe...

Cuma...tang muka ibu ni...kenapa warna muka xsekata..huhu..tang anak2 semua gambar ok jer..biasalah..golongan amatur kan...bukan profesional..hehehe...tapi kira ok la tu..terharu I...

Isnin, 21 Januari 2013

Pakej gambar perkahwinan..mahal/murah/berbaloi ??

Sekarang ni kos barang semua naik..pendek kata, kalau gaji naik harga barang pun naik..Kalau 10 tahun dulu dengan RM50, macam-macam barang boleh beli..sekarang ni kalau dah pecah RM50 tu, sekejap je la.. :) 25 tahun dulu g sekolah cuma bawak duit RM0.30 je..boleh beli nasi lemak RM0.20 dan air RM0.10..tapi sekarang ni...semuanya mahal...termasuklah bakal2 pengantin...

Hari ni saya nak cerita bab hantaran...sebab ramai ibu2 dan bapa2 yang minta hantaran yg tinggi sebagai hantaran perkahwinan anak mereka...rate biasa sekarang ni adalah sekitar RM10,000..ada pulak tu, jumlah hantaran ditentukan dengan peringkat pendidikan..kalau SPM RM8,000-RM10,000, kalau diploma RM10,000-RM12,000, kalau ijazah RM12,000-RM15,000...pergh...(seb baik dah kawin 5 tahun yg lepas..hehehe..) kalau ada master/PHD..berapa?? tu terpulanglah pada kemampuan masing2..

Kos hantaran perkahwinan tu meliputi banyak aspek..Kali ni saya nak share pasal pakej fotografi perkahwinan..bukan apa, ada kawan saya pun buat bisnes ni...pakej ni banyak jenis2nya...berikut yg saya boleh share...
1) kalau gambar album biasa (sticky) : RM500
2) Album jenis mock up sticky : RM700
3) Album jenis story book : RM1,000
4) Album jenis custom : RM1,200
5) Album jenis story book + custom : RM1,500

Murah ke mahal tu?? Very subjective...depend pada kemampuan masing2 la..yg penting puas hati..sesapa yang berminat nak tau lebih lanjut..boleh cari nama elon elma dalam facebook..Sesiapa yg dduk area Teluk Intan, boleh la cuba call saudara elon elma ni...

Ni contoh gambar jenis story book...

Percubaan pertamaku..

Ini merupakan tulisan pertamaku..melihat kawan2 mempunyai laman blog sendiri membuat diri ini juga ingin memilikinya..so, try la search di internet macam mana nak buat blog...dan..inilah hasilnya..hehehe...
Menulis blog ni saya rasa macam kita bercakap dgn diri sendiri..bebas nak tulis apa..tanpa apa2 peraturan..lebih kurang macam diari la..cuma diari tu hanya cerita kita sesorang je yg tau...tp, blog ni macam2 cerita kita boleh kongsi dgn kawan2 yg lain...
Ok..selamat menjadi blogger..hehe..wish utk diri sendiri...